Zaštita MaxBet familije na prvom mestu

 

Mi u MaxBet grupaciji imamo jedan poseban odnos prema našim zaposlenima i igračima. Sve naše radnike i njihove porodice vidimo kao našu MaxBet porodicu, a proširenom, MaxBet familijom, smatramo i sve naše igrače.

Zadatak očuvanja zdravlja i bezbednosti naše MaxBet familije postao je mnogo teži. Početkom marta, u Srbiji je objavljen prvi slučaj osobe zaražene koronavirusom. To je bio više nego dovoljan znak da počnemo sa prvim merama prevencije, odnosno sa pojačanim održavanjem i čišćenjem MaxBet objekata i informisanjem zaposlenih o merama predostrožnosti.

Kada je 15. marta proglašeno vanredno stanje, znali smo da je vreme za dodatne mere. Svi zaposleni koji mogu da svoje zadatke izvršavaju van radnog mesta počeli su da rade od kuće. Radnike čiji posao zahteva izlazak iz kuće podelili smo u rad po smenama. Skratili smo radno vreme svih lokala i pojačali njihovu dezinfekciju, a svim zaposlenim koji spadaju u rizičnu grupu omogućili smo da budu kod kuće. Sve ovo bile su mere koje su dolazile prirodno i za rukovodstvo i za sve zaposlene u MaxBet grupaciji.

Ipak, širenje zaraze nastavilo se širom Srbije. Zato smo se odlučili na potez koji menja sveodlučili smo da 22. marta zatvorimo sva uplatna mesta naše kladionice.

Da li nam je bilo lako da donesemo ovu odluku? Ne.

Da li nam je bilo jasno da će takav potez uticati na naš profit? Da.

Da li smo znali da je ovo jedini ispravan pristup u borbi protiv koronavirusa? Da.

Uspeli smo da stanemo na put potencijalnoj zarazi u kladionicama. Ali, ovakav potez neizbežno je uneo jedan novi strah među zaposlenestrah od gubitka posla. U situacijama poput ove, takvi strahovi su neizbežni. Zato smo doneli još jednu, možda i najvažniju odluku u čitavoj ovoj poslovnoj godini:

Nijedan od 2.547 zaposlenih, koliko ih ima u MaxBet grupaciji, neće ostati bez posla za vreme vanrednog stanja. Ta odluka poštovaće se bez obzira na trajanje i posledice pandemije.

Oduvek sam želeo da u MaxBet-u vlada atmosfera u kojoj će se svaki zaposleni osećati sigurno i poštovano, znajući da vodimo brigu o svakom pojedincu. I uvek mi je važno da znam da nijedna osoba zaposlena u MaxBet grupaciji ne odlazi na spavanje brinući o sopstvenoj egzistenciji i egzistenciji svoje porodice.  Takav ambijent i odnos smo gradili godinama i to je i dalje naš prioritet, bez obzira na novonastalu situaciju.

Zato smo doneli sve ove odluke i odlučili se za put koji nije ni jednostavan ni lak, ali je jedini ispravan. Dodatan pokazatelj da je naš put istinski bio pravičan dala nam je i Vlada Republike Srbije koja je nedeljama posle našeg samoinicijativnog zatvaranja lokala, proglasila zatvaranje svih objekata u kojima se može napraviti gužva, a u koje spadaju i kladionice.

Hvala Blic-u, Telegraf-u, Večernjim novostima, Kurir-u, Mondo-u i drugim medijima što su pisali o našim merama i time podstakli i druge privrednike da prate naš primer.

Sve će ovo jednom biti juče, a do tada je na svima nama da igramo humano, mudro i odgovorno, jer samo na taj način iz ovoga možemo izaći jači, hrabriji i spremni za nove izazove i nove igre.

Izrada web sajta Progressive Media