Prvi SEE Gaming Business Forum

Situacija u kojoj se svi trenutno nalazimo, specifična je i izazovna na više nivoa. Ipak, život ne može i ne sme da stane i stoga mi je izuzetno drago što je upravo ovog novembra, pod pokroviteljstvom Uprave za igre na sreću i Ministarstva finansija Republike Srbije, održan prvi SEE Gaming Business Forum.

Ovo je prvi regionalni događaj koji se bavi svim poslovnim aspektima i interesnim sferama industrije igara na sreću – od regulative, poslovnih strategija, odgovornog priređivanja, pa sve do primene tehnoloških rešenja. Važno je napomenuti da je poseban fokus foruma stavljen na tržište Jugoistočne Evrope.

MaxBet grupacija bila je platinum sponzor ovog foruma, koji je okupio svetska i regionalna imena industrije, regulatorna tela i tehnološke kompanije. Naravno, u skladu sa merama zaštite i new normal realnošću, ceo događaj održan je online, preko Zoom platforme.

Forum je otvorio Zoran Gašić, direktor Uprave za igre na sreću, a na forumu su govorili i predstavnici Uprave za igre na sreću Malte i Evropske asocijacije za igre na sreću i klađenje. Forumu su prisustvovali i svi poznati međunarodni i lokalni brendovi.

Učesnici su imali mogućnost da isprate četiri panela, dok su na dva panela među predavačima bili upravo predstavnici MaxBeta – Sanja Isakov i Minja Bolesnikov.

Prvi panel, na kojem je predavač bio i Minja Bolesnikov, eksterni MaxBet konsultant, obrađivao je temu zakonodavnih izmena i harmonizacija u Evropskoj uniji, a koje se tiču oblasti igara na sreću.

Drugi panel bavio se digitalnom realnošću i najboljim poslovnim modelima i strategijama u doba digitala. Na ovom panelu jedan od predavača bila je Sanja Isakov, MaxBet online casino business specialist.

Treći panel za temu je imao odgovornu igru i društvene teme, dok je forum zatvoren četvrtim panelom koji se bavio odnosom tehnologije i industrije igara na sreću, kao i opcijama za prevazilaženje izazova na datom polju.

Verujem da je razmena mišljenja ljudi, koji u određenoj oblasti imaju veliko iskustvo i znanje, izuzetno važna za razvoj i kvalitet poslovanja. Zato smo entuzijastično podržali ovakav jedan forum, za koji ne sumnjam da će postati redovna i obavezna destinacija svih koji istinski žele da unaprede svoje delovanje u oblasti igara na sreću.

Izrada web sajta Progressive Media