prva-anegdota-slika-1

Prva novogodišnja anegdota Beograda u bioskopu Balkan

Svaka igra sa sobom donosi rizik. Ubedjeni da kroz igru može nešto i da se nauči, idemo kroz život stvarajući anegdote. One su nama na korist, a onima koji nisu imali hrabrosti za igru ostaje da prepričavaju naše anegdote i žive naše živote.

prva-anegdota-slika-1

U toku trajanja manifestacije “Ulica otvorenog srca”, u biokopu Balkan održana je izložba “Anegdote”, autora Marka Crnobrnje u organizaciji Fondacije Saša Marčeta.
Izložba “Anegdote” bila je moj novogodišnji poklon Beogradu. Reka ljudi sa crvenim nosićima se na kraju svoje šetnje za bolji Beograd, slila u bioskop Balkan.
Hvala svima koji su poklon prihvatili i posetili nas prvog jutra u godini. Zajedno smo ispisali nesvakidašnju anegdotu.

prva-anegdota-slika-2

prva-anegdota-slika-3

Nasmejana lica posetilaca, oduševljenje samom izložbom ali i prostorom bioskopa Balkan, bili su nam dovoljna satisfakcija.

prva-anegdota-slika-4

“Nadasve eksperimentalno iskustvo jednodevne izložbe u organizaciji Fondacije Saša Marčeta u nadrealnom prostoru Bioskopa Balkan predstavilo je dobar primer inicijative da publika oseti kako izgleda kada se izložbi pristupi profesionalno i umetnik reprezentuje na najbolji mogući način. Otkrivanje potencijala novih prostora u gradu najbolje se upoznaje kada se tim prostorima pruži prilika da progovore. Prostor bioskopa Balkan je na kratko postao scenski događaj visoke produkcije, prezentujući drugačiji pristup ovakvim događajima.” – bio je komentar Marka Crnobrnje, nakon izložbe.

prva-anegdota-slika-5

Izložba “Anegdote” samo je jedan u nizu planiranih događaja Fondacije Saša Marčeta, u sklopu projekta Nova ARTmosfera.

Put kreiranja Nove ARTmosfere nije lak, ali mi ne odustajemo. Naša deca, naši talenti, naša kultura i umetnost to zaslužuju.

Neki od nas kulturu shvataju ozbiljnije!

prva-anegdota-slika-6

Izrada web sajta Progressive Media