Vrata Bioskopa „Balkan“ otvorićemo na jesen 2020. godine!

Uradili smo i to. Saopštili smo juče javnosti da će Bioskop „Balkan“ na jesen 2020. godine biti jedno od najlepših zdanja u Beogradu. I sada vredno radimo na tome – vrši se rekonstrukcija, arhitekte vode računa o svakom potezu, ali, bilo mi je više nego važno da u danima FEST-a, poručim da Beogradu vraćam bioskop čija će vrata biti otvorena za sve ljubitelje kulture. „Balkan“ vidim kao svoj veliki zadatak u naredne dve godine, a u daljoj budućnosti kao svoju, i zadužbinu moje dece.

S obzirom na to da je reč o objektu koji je podignut između 1867. i 1870. godine, i koji je 1984. godine proglašen spomenikom kulture, radovi su u potpunosti u rukama struke i nadležnih institucija – Zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograda i Gradskog sekretarijata za kulturu. Kao investitor, želim da ovo mesto, u srcu Beograda, za dve godine zasija na poseban način.

Suština novog koncepta jeste osavremenjavanje objekta koji ima dugu i vrednu istoriju. Bioskopska sala će biti multifunkcionalna, i osim filmskih projekcija, u njoj ćemo priređivati i druge kulturne sadržaje i zbog toga bioskopska sedišta neće biti fiksirana. Plan je da ovaj višenamenski prostor bude centar održavanja muzičkih koncerata, festivala, izložbi velikih skulptura, modnih revija, pa i predstava modernog tipa.

Napravićemo i kafe, lep i poseban prostor koji će moći da se poveže sa salom.

Predstavnicima medija i gostima jučerašnje konferencije koju smo održali upravo u radnoj atmosferi bioskopske sale, prikazali smo i maketu budućeg bioskopa „Balkan“. Sudeći po reakcijama, naša zamisao je odlična i svi su pokazali iskrenu želju, baš kao i mi, da se što pre ponovo okupimo u ovom prostoru, ali pred filmskim platnom i nekom dobrom premijerom.

Saša Marčeta

Bioskop Balkan Beograd Sasa Marceta
Bioskop Balkan Beograd Sasa Marceta1
Bioskop Balkan Beograd Sasa Marceta2
Bioskop Balkan Beograd Sasa Marceta3
Bioskop Balkan Beograd Sasa Marceta4
Bioskop Balkan Beograd Sasa Marceta5
Bioskop Balkan Beograd Sasa Marceta6
Bioskop Balkan Beograd Sasa Marceta7
Bioskop Balkan Beograd Sasa Marceta8
Bioskop Balkan Beograd Sasa Marceta9
Bioskop Balkan Beograd Sasa Marceta12
Bioskop Balkan Beograd Sasa Marceta15
Bioskop Balkan Beograd Sasa Marceta16
Bioskop Balkan Beograd Sasa Marceta20
Bioskop Balkan Beograd Sasa Marceta13
Bioskop Balkan Beograd Sasa Marceta14
Bioskop Balkan Beograd Sasa Marceta17
Bioskop Balkan Beograd Sasa Marceta10
Bioskop Balkan Beograd Sasa Marceta11
Bioskop Balkan Beograd Sasa Marceta18
Bioskop Balkan Beograd Sasa Marceta19

Tags: , , ,

Izrada web sajta Progressive Media