Korak u „Drugi svet“

Na neke stvari možemo da utičemo, na neke ne. Važno je da umemo da razlikujemo ta dva.

Odlaganje izložbe koju smo dugo i pažljivo planirali, a koja je planirana da se održi 10 jula, na Dan nauke i dan rođenja Nikole Tesle, jedna je od onih stvari na koje je bilo nemoguće uticati. Jednostavno, prihvatili smo činjenicu da nije trenutak za to, i da je bezbednost naših sugrađana iznad svega.

Istina je da mi je bilo veoma krivo zbog odlaganja, ali i da sam obećao svom timu i sebi da od izložbe nećemo odustati i da ćemo sačekati pravo vreme. To vreme je došlo krajem prošlog meseca, čim su se za to stekli povoljni i bezbedni uslovi.

Tako je 25. septembra, u bioskopu Balkan, zvanično otvorena izložba „Drugi svet“, na kojoj je dvanaest umetnika preispitalo granice realnog i virtuelnog sveta i istovremeno postavilo pred nas važna pitanja savremenog doba: gde se završava čovek, a gde počinje tehnologija? Koja naša iskustva su zapravo naša, a koja su proizvod i posledica sveta u kojem živimo? Kako mi i naši odnosi opstajemo u svetu koji se svakodnevno utapa u nerealno?

Njihovi radovi su sveži, neomeđeni pravilima i takvi da nakon njih poželimo da sebi postavimo hiljadu i jedno pitanje, i zato mi je izuzetna čast što su Fondacija i bioskop Balkan bili njeni domaćini.

Smatram da ova izložba zaista jeste bila portal u jedan drugi svet – svet koji nastaje tehnološkim razvojem i svet koji nam, siguran sam, sprema brojna iznenađenja i izazove.

Izrada web sajta Progressive Media