Fondacija Saša Marčeta NOVA ARTmosfera!

Umetnost nije ogledalo koje odražava svet, već čekić sa kojim ga treba oblikovati

(Vladimir Majakovski)

Iza svake smislene reči, svakog stiha, note, slike, umetničkog dela i svakog koraka, nalazi se proces otkrivanja, razumevanja i stvaranja sveta oko nas. Proces kreativnog stvaranja i umetničko izražavanje ne treba da bude privilegija pojedinaca, već merilo osvešćenosti i bogatstva jednog društva.

Sa velikom željom da obezbedim više prostora za kulturu, umetnost i nauku osnovao sam Fondaciju Saša Marčeta. Naša misija je kreiranje NOVE ARTmosfere!

Nizom aktivnosti, Fondacija će biti uključena u rešavanje problema koji danas neminovno prate razvoj umetnika svih vrsta.

Vizija Fondacije Saša Marčeta predstavlja očuvanje kulturne baštine stečene u prošlosti i svih onih vrednosti koje su kroz kulturu i umetnost stvarane decenijama unazad. Posmatrajući budućnost, moja vizija je nova generacija mladih umetnika koja, podstaknuta mogućnostima moderne ere u kojoj živimo, može da udahne talas nove energije u oblasti kulture.

Povodom zvaničnog početka rada Fondacije, organizovali smo Izložbu 20/20, u Bioskopu Balkan.Na izložbi 20/20 Fondacija Saša Marčeta i organizacija Nura Art prikazali su publici radove dvadesetoro savremenih umetnika na tradicionalni, galerijski način ali i u virtualnoj realnosti zahvaljujući VR ALL ART platformi.

Moram priznati da sam izuzetno ponosan na ceo tim ljudi koji su organizovali ovaj događaj.

Ugostili smo veliki broj ljubitelja umetnosti, umetnika, medija, studenata, đaka i građana. Verujem da su Balkan napustili inspirisani.

Bioskop Balkan je spomenik kulture, a izložba 20/20 predstavlja uvod u njegovu rekonstrukciju i prevođenje u multifinkcionalni kulturno-umetnički prostor Balkan 2020.

Moj lični cilj je da, kroz rekonstrukciju Bioskopa Balkan i rad Fondacije Saša Marčeta, stvorimo jedinstvenu platformu, koja će spojiti mlade, kreativne ljude i ponuditi im prostor, dodatna znanja i sredstva da stvaraju i razvijaju svoje ideje, te ideje prezentuju javnosti, i tako kreiraju novu ARTmosferu.

Prepoznajući neospornu moć umetnosti kao izvora inspiracije i oživljavanja kulturnih vrednosti, Fondacija Saša Marčeta baviće se razvojem projekata koji revitaliziraju plemenitost i humanost, razvijaju maštovitost i razmenu ideja, povezuju zajednice i podstiču soidarnost i saradnju društva

Pozivam vas da nam se priključite i da budete deo nove ARTmosfere!

Izrada web sajta Progressive Media